Press "Enter" to skip to content

Kelet -Towhee

Kelet -Towhee

Egy nagy, vaskos veréb, a keleti vontató egykor nyugati megfelelőjével, a nyugati vontatóval egyetlen fajként, a fodros oldalú csónakként csomózott össze. Míg ez a két madár, mindkettő a Passerellidae madárcsalád tagja, számos jellemzővel rendelkezik, eltérő tartományuk és tollazatjelzésük kiemeli az egyes madarak megkülönböztető képességét. Ha többet megtud a kulcsfontosságú tényekről a keleti vontatóról, a madárászok fel tudják mérni, mennyire egyedi ez a madár.

Gyors tények

  • Tudományos név: Pipilo erythrophthalmus
  • Közönséges név: Keleti Towhee, Ground Robin, Rufous-Sided Towhee
  • Élettartam: 9-12 év
  • Méret: 7-8 hüvelyk
  • Súly: 1,1-1,9 uncia
  • Szárnyfesztáv: 10–11 hüvelyk
  • Természetvédelmi állapot: Legkevésbé aggasztó

Kelet -Towhee azonosítása

Az általános passerine forma, fekete kúpos gömb, hosszú farok, zömök testalkat és mély mellkas segít azonosítani a keleti vontatót egy nagy veréb típusaként, de még mindig zavaró madár lehet, ha még nem látta. A faj legfontosabb mezőjeinek megértése elengedhetetlen, hogy ne tévesszük össze különböző rigókkal, rigókkal vagy más hasonló madarakkal.

A hím keleti vonóhorgok szilárd fekete kapucnival rendelkeznek, amely lefedi a fejet, a hátat és a melleket, és U vagy V alakban ereszkedik le a mellkasról. A fekete szárnyakon az elsődleges toll tövén fehér folt látható, és az elsődleges tollakon némi csípős vagy fehéres szegély is látható. A fekete farok fehér sarkokkal rendelkezik, amelyek nyilvánvalóan villognak repülés közben. Az oldalak merészen rozsdaszínűek, a hasa fehér. Az alsófarkú borítók dörzsöltek vagy halvány rozsdásak.

A nőstények hasonló jelölésekkel rendelkeznek, de meleg fahéjasbarna színűek, ahol a hímek fekete színűek, és kevésbé fehér fehérek a szárnyakon. Mindkét nem esetében a szem vörös, bár a délkeleti madarak halványabb szeműek, a floridai populációk pedig fehér szeműek lehetnek. A lábak és a lábak sápadtak.

A fiatalkorúak erősen barna és barnák, különösen az alsó részen és a háton, és a számla halványabb.

Ezeknek a madaraknak tiszta fütyülő daluk van, a végén trillázó trillával. Az egy-két másodperces dalt gyakran az "ital-a-tea" mnemonikával írják le. A lágyabb, gyors tu-heee hívás szintén gyakori, és a hívás végén enyhe hangmagasságú.

Kelet -Towhees kontra Foltos Towhees

Míg a keleti és a foltos vontató egykor ugyanannak a fajnak a csomója volt, mégis határozottan másképp néznek ki. A keleti vontatószálak szilárdabb színűek, míg a foltos vászonköpenyek köpenyén és szárnyain több fehér folt található. A keleti vállhegyek is valamivel kisebbek, mint foltos unokatestvéreik, bár nagyon nehéz megítélni a méretet. A legnagyobb különbség azonban a két madár között az elterjedésük, és a foltos vánkosok nyugati fajok, míg a keleti csóvák csak az Egyesült Államok keleti részén vannak elterjedve, bár a két madár téli tartományában, Texas közepén van némi átfedés.

Kelet -Towhee élőhelye és elterjedése

Ezek a vaskos madarak inkább védett, félreeső élőhelyeket kedvelnek, mint a bozótos bozót, erdőszélek és cserjés part menti övezetek. Ezeket akár lombhullató, akár vegyes lombhullató és tűlevelű régiókban is megtalálhatja, akár 6500 láb magasságban. A keleti vállhegyek az Egyesült Államok délkeleti részén, Floridától egészen Massachusetts keleti részéig, Pennsylvania délkeleti részén, Ohio déli részén, Iowa déli részén és Kansas keleti részén egész évben lakók.

Migrációs minta

A nyári tenyészidőszak folyamán a keleti gömböcskék északra, Ottawa déli részén, Michiganben, Wisconsinban és Minnesotában egész Manitoba déli részéig és Nebraska keleti részéig terjedtek. Télen a keleti völgy déli tartománya kissé nyugatra terjed el Texas és Oklahoma keleti részeire.

Időnként kóbor észleléseket rögzítenek a madár várható tartományától valamivel nyugatabbra, valamint jóval északra, Newfoundland felé. Nagyon ritka észleléseket észleltek Nagy -Britanniában.

Viselkedés

Ezek viszonylag magányos, titokzatos madarak, akik inkább ecsetbe rejtve maradnak, bár a hímek szabadon választható ülőrészeket választhatnak éneklésre, különösen tavasszal, amikor területet követelnek és társakat vonzanak. A tavaszi és a nyári időszakban a keleti vállhegyek párban maradhatnak etetés közben, de a hímek agresszívak lehetnek más hímekkel szemben, és különféle fenyegető megjelenítéseket használhatnak erejük bemutatására. Amikor aktívak, gyakran felemelték a farkukat.

Diéta és etetés

A keleti patkányok mindenevő madarak, amelyek sokféle táplálékforrást használnak fel. A rovarok és hernyók jó részét teszik ki étrendjüknek, gabonával, magvakkal, növényi rügyekkel, gyümölcsökkel és diófélékkel együtt. Néhány keleti patkány még kétéltűeket is megeszik, különösen a mocsaras élőhelyeken, ahol a zsákmány bőséges és könnyen elkapható.

Táplálkozás közben ezek a madarak hátrafelé dupla lábú komlót használnak a levelek és egyéb törmelékek eltávolítására, valamint a magvak és rovarok feltárására.

Fészkelés

Ezek monogám madarak, amelyek párzása után a hím vonzza a nőstényt azzal, hogy megmutatja a farok sarkát, bár először elkergetheti, mielőtt fokozatosan elfogadja jelenlétét. A nőstény csésze alakú fészket épít botok, fű, gyökérzet és kéregdarabok segítségével, finomabb anyagokkal bélelve a belső csészét. A fészket a talajra vagy egy alacsony cserjébe lehet építeni, általában nem magasabb, mint 5 láb a talaj felett, bár néhány magasabb fészket is rögzítettek.

Tojás és fiatal

Az ovális tojások halványak, krémes fehérek vagy szürkék, barna, vörösbarna vagy szürke jelzésekkel tarkítva, amelyek inkább a héj nagyobb végére koncentrálódhatnak. Hajtogatásonként két -hat tojás van, a nőstény 12–13 napig inkubálja a tojásokat. Az oltári fiatal kikelést követően mindkét szülő 10-12 napig eteti a fiókákat. Egy párosított pár évente egy -három fiasítást nevelhet fel, több fiasítás gyakoribb a keleti vonulatok déli részén.

Ezek a madarak gyakori házigazdái a barnafejű tehénmadár-tojásoknak, és ahol elterjedésük átfedésben van az alföldi foltos vontatóval, a hibridizáció viszonylag gyakori.

Kelet -Towhee megőrzése

Bár ezeket a madarakat nem tekintik fenyegetettnek vagy veszélyeztetettnek, populációik csökkenőben vannak, különösen lelőhelyük északkeleti részén. Úgy gondolják, hogy a folyamatos földterület -fejlesztés, amely az élőhelyek elvesztéséhez vezet, szerepet játszik ebben a csökkenésben, és a peszticidek túlzott használata is problémát jelent. Ezeknek a tendenciáknak a megfordítása segíthet a madár populációjának helyreállításában, és a tartományuk ismét bővülhet.

Tippek háztáji madaraknak

Bár ezek a madarak titokzatosak, madárbarát udvarokba kerülnek, amelyek megfelelő menedéket biztosítanak cserjékkel, füvekkel és ecsetkupacokkal, különösen akkor, ha a bozótoshoz hasonló ültetvények között bogyós bokrok találhatók, amelyek egyszerre szolgálnak táplálékként és menedékként. A keleti patkányok meglátogathatják a földi etetési területeket vagy a nagy, alacsony emelvényű etetőket, ha repedt kukoricát, milót, kölest, zabot vagy mogyorószívet kínálnak. A földi madárfürdők szintén elősegíthetik a keleti csóvák vonzását, és ezek a madarak könnyen levél alomban táplálkoznak.

Hogyan lehet megtalálni ezt a madarat

A keleti vályog gyakori a tartományában, de mivel inkább sűrű bozótban rejtőzik, nehéz lehet látni. A madaraknak tavasszal meg kell látogatniuk a szálkás élőhelyeket, hogy megpillanthassák a nyitottabb területeken ülő hímeket, miközben énekelnek, és lehetőséget biztosítanak a nagyszerű megfigyelésekre. Ezek a madarak valószínűleg a természetközpontokban vagy vadvédelmi területeken kialakított táplálkozási területekre is érkeznek, ahol védett területeken őrölt madárfürdőt biztosítanak.

Fedezzen fel további fajokat ebben a családban

A Passerellidae madárcsalád több mint 140 újvilági veréb-, ecsetpinty-, junco- és vontatófélét tartalmaz. A keleti vontatóhoz legközelebb álló rokonok, valamint azok a madarak, akik összetéveszthetők e félénk madár miatt, a következők:

  • Amerikai vörösbegy
  • Vesper veréb

Tekintse meg más vadon élő madár profiljainkat és adatlapjainkat, ahol további információkat talál kedvenc madárfajairól.

Kapcsolódó témák

  • Vad madarak
    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    − 5 = 2