Press "Enter" to skip to content

Kerti átalakítás: az üres-pala háztáji lesz a legjobb a blokkon

Sok vásárló célja az új otthon birtoklása – természetesen minden frissített, nem használt, friss anyagokkal és készülékekkel.

Ha van hátsó udvar, akkor ez nagyjából üres lap, amellyel könnyebb dolgozni, mint egy régebbi, kialakított kerttel, ahol érett fák (és gyökerek), cserjék és kemény táj található, amelyeket ki kell ásni, el kell távolítani és újra kell hasznosítani.

  • 29 -ből 01

    Előtte: Gyep és kis terasz

    Amikor Mark és Wendy Finch és két kislányuk kétszintes otthont vásároltak egy új traktusban, Portland északnyugati részén, Oregonban, modern kényelmi felszerelésekkel és csupasz hátsó udvarral látták el, kivéve a pázsitot és azt, amire Micah Dennis nevetve utal. mint "csúnya kis beton terasz".

    Folytassa az alábbi 2 -t: 29.

  • 29 -ből 02

    Minimális elülső udvarok

    Korlátozott visszaeséssel és a lakástulajdonos -szövetség (HOA) irányításával a környék lakói inkább a nagyobb hátsó udvarukra összpontosítanak, mint arra, ami előtte történik. Az északnyugati Portland régió régi portlandi és kézműves stílusú házakból, valamint lakásokból és lakóépületekből, éttermekből és üzletekből áll a közeli Nob Hillben.

    A túrázók és a szabadtéri típusok számára a Forest Park egy 5200 hektáros városi menekülés ösvényekkel, sok fával és közösségi gondolkodású természetvédelmi tevékenységekkel. A Finch környékének építészeti stílusa az, amit Dennis "Northwest Craftsman" -nek nevez, és a rusztikus, páholy-stílusú dizájnhoz hasonlítja, nem pedig a hagyományos kézműves építészethez.

    Folytassa az alábbi 3 -ra: 29.

  • 29 -ből 03

    A terv

    A Finches felvette a kapcsolatot Dennisszel, a portlandi Paradise Restored tájtervező cég vezetőjével, hogy alapvetően új, élhetőbb kültéri teret hozzon létre.

    Kéréseik között szerepel egy fedett terület, egy szabadtéri konyha, egy családi méretű pezsgőfürdő elhelyezésének helye, egy lugas, egy tűzrakóhely, valamint a szomszédok magánélete. Azt akarták, hogy minden egyesüljön és integrálódjon.

    Folytassa az alábbi 4 -et: 29.

  • 29 -ből 04

    Előtte: Alapvető kerítés

     "A tervezést a házon belülről kezdjük, és figyelembe vesszük, mit fognak látni az emberek, amikor kinéznek az ablakon és ajtón" – mondja Dennis. "Ezeket a látóköröket belülről rögzítjük, és megpróbáljuk felhasználni az emberek kifelé húzására. Ezt nevezzük szemcukorkának." Adj nekik egy kis édességet, hogy kimenjenek a szabadba. "

    Folytassa az alábbi 5 -t: 29.

  • 29 -ből 05

    A terasz építése

    A 2017 februári építkezés során az időjárás jellemző volt arra az évszakra Portlandben, ami a folyamatos eső napjait jelenti.

    "Miután beállítottuk az összes formát a teraszhoz és a burkolathoz, hosszú várakozási játékot folytattunk, miközben tiszta napot kerestünk, amely alatt a betont ki lehet önteni" – magyarázza Dennis. A terasz nagy: 1200 négyzetméter beton.

    Folytassa az alábbi 6 -ra: 29.

  • 29 -ből 06

    Toló sár

    A meglévő cédruskerítés egy részét eltávolították, hogy lehetővé tegyék a nagy felszerelések, kellékek és anyagok könnyű hozzáférését. A végtelen eső sár keletkezett, ami kihívást jelentett a tervezők és a dolgozók számára.

    Folytassa az alábbi 7 -et: 29.

  • 29 -ből 07

    Fókuszpont

    A Finch projekt esetében a szemcukor vagy a középpont a szabadtéri konyha és bár, amely közvetlenül a hátsó ajtó előtt található.

    A tervezőkkel együttműködve Mark és Wendy Finch úgy döntöttek, hogy egy hajlékony szerkezetet választanak, amelyet a ház hátsó részéhez rögzítettek. A grill és a szabadtéri konyha hátsó részén lenyűgöző kőfalak találhatók.

    Folytassa az alábbi 8 -ra: 29.

  • 29 -ből 08

    Kültéri konyha

    A teljesen felszerelt konyhában grillező, szokatlan páraelszívó, mosogató, fiókok, ajtók, gránit munkalapok és egy bár található, amelyek a konyhával egy L alakú egységet alkotnak.

    Folytassa az alábbi 9 -re: 29.

  • 29 -ből 09

    Minden Részlet

    A Finch konyhában tűzrakó hely található pizzák készítéséhez vagy a közeli tűzrakóhelyhez. 

    Folytassa az alábbi 10 -et: 29.

  • 10 a 29 -ből

    Gránit bár

    A bárban ülő barátok vagy családtagok szurkolhatnak a séfnek a szabadtéri konyhában, italokat és előételeket fogyaszthatnak, vagy segíthetnek az előkészítésben.

    Folytassa az alábbi 11 -et: 29.

  • 11 29

    A Konyha és Bár

    A szabadtéri konyha tervezésekor célszerű először grillezőt választani, és ismerni fogja annak méretét, és megtervezheti a pultot annak megfelelően.

    A pult standard mérete 36 hüvelyk magas és körülbelül 30 hüvelyk mély.

    Folytassa az alábbi 12 -et: 29.

  • 12. 29

    Sok étkezési lehetőség

    A nagy, formális szabadtéri étkezőasztal helyett a Finch projekt számos helyet kínál a családnak és a vendégeknek, ahol ülhetnek és étkezhetnek.

    Mivel a kinti étkezésnek mindenesetre kötetlennek kell lennie, egyesek úgy dönthetnek, hogy a kis asztalnál ülnek, míg mások a bárban maradhatnak, visszavághatnak a szabadtéri nappaliba, vagy elkalandozhatnak a közeli nyugágyakhoz vagy a tűzrakóhelyhez.

    Folytassa az alábbi 13 -ra: 29.

  • 13. 29

    Fedett szerkezet

    Dennis a nyelv és a horony terasz tetőjét tartja a projekt másik látószögének vagy középpontjának.

    "Megragadja az embereket" – mondja. "Ez olyan, mint a belső tér kiterjesztése, és a fa kivitel gyönyörű." A szerkezet lefedi a szabadtéri konyhát, a bárt, az ülősarkot és a terasz nagy részét.

    Folytassa az alábbi 14 -et: 29.

  • 14 29

    Corner bár

    A munkalap/bár szélén a közeli nyugágyakra, új kerítésekre és arborvitákra nyílik kilátás.

    Folytassa az alábbi 15 -et: 29.

  • 15 a 29 -ből

    Pezsgőfürdő sarok

    A Finch család pezsgőfürdőt vásárolt. A Paradise Restored kihívása volt, hogy beépítse azt a terasz kialakításába, és növelje a magánéletét.

    Folytassa az alábbi 16 -ra: 29.

  • 16. 29

    Pezsgőfürdő és Pergola

    Ugyanezen a teraszlapon található a családi pezsgőfürdő, pergola, amely építészeti érdeklődést kölcsönöz, és magánélet kerítésként is működik.

    Mivel a házak közel vannak egymáshoz, kihívást jelent a lakástulajdonosoknak, hogy elzárják az udvarra néző kilátást szomszédaik emeleti ablakaiból. Érdekes módon a HOA egyik kikötése az, hogy a lakástulajdonosok nézeteit nem lehet blokkolni. Ez leginkább a növényfajtákra vonatkozik, például a túl magasra vagy szélesre növekvő növényekre.

    Folytassa az alábbi 17 -et: 29.

  • 17. 29

    Kilátás az ülősarokból

    A pezsgőfürdő magassága közvetlenül az ablak alatt van, ami letisztultabb kialakítást tesz lehetővé, és nem akadályozza a kilátást belülről. A pergola zsinórfényei szórakoztató hangulatot kölcsönöznek az esti órákban.

    Folytassa az alábbi 18 -ra: 29.

  • 18 29

    Pergola

    A fa pergola jól illeszkedik a teraszon lévő nyelv-horony szerkezethez; semmi sem tűnik "hozzáadottnak", mint néha a régebbi otthonok esetében.

    Folytassa az alábbi 19 -et: 29.

  • 19. 29

    Ne kukucskálj!

    A vízszintes, fából készült lécből álló pergola és kerítés tetszetősen nézhető. Még egy berendezés is elegáns egyedi házat kap.

    Folytassa az alábbi 20 -ra: 29.

  • 20. 29

    Kifinomult oldaludvar

    Néhány méterre a pergolától és a kis faháztól egy újratervezett oldaludvar. A Paradise Restored vízszintes kerítéssel egészítette ki az oldaludvar be- és kijárati pontjait a folytonosság és a korszerűsítés érdekében.

    Ez a bizonyos mellékudvar nagyon keskeny, ami elriasztana mindenkit, aki hajlamos tárolni fűrészárut, régi kerti bútorokat és rendetlenséget ezeken a helyeken.

    Folytassa az alábbi 21 -et: 29.

  • 29 -ből 21

    Társalgó

    A bár bal oldalán egy kör alakú, kövezett terület található a hátsó udvaron, piros esernyővel kiegészítve. Ez kilátást nyújt a tűzrakóhelyre azok számára, akik szeretik a tűz megjelenését, de nem akarnak körbegyűlni (vagy jól vannak, ahol vannak).

    Folytassa az alábbi 22 -et: 29.

  • 29 -ből 22

    Kilátás a gyepről

    Bár kezdetben gyep is létezett, azt és az apró betonlapos teraszt felásták, hogy megtervezzék a Finch család új udvarát a sok zónával.

    Folytassa az alábbi 23 -ra: 29.

  • 29 -ből 23

    A tűzgödör zónája

    A pázsiton lévő bazaltkőburkolaton keresztül elérhető, egyedi tervezésű tűzrakóhely egyszerű, kerek, és tökéletes a hűvös estéken összehúzódáshoz vagy pillecukor sütéséhez.

    A fa Adirondack székek mellett a fal lehetővé teszi, hogy több barát gyűljön össze a tűz közelében. A falat emelt ültetőágyként is használják. Az új tájhoz hozzáadott növények közé tartozik a csillag -jázmin, a rododendron, a hosták, a dísznövények és a sarcococca.

    Folytassa az alábbi 24 -vel: 29.

  • 24 29

    Boxkiállás

     A tűzrakóhelyen használt anyagok közé tartozik a tűzhely, a zászlókő és a művelt kő.

    Folytassa az alábbi 25 -t: 29.

  • 25 29

    Udvar sarka

    A tűzrakótól balra található a cédruskerítés, amely a kétéves házhoz érkezett. Néhány arborvitae már elkezdett túlnőni a kerítés magasságán.

    Folytassa az alábbi 26 -ra: 29.

  • 26. 29

    Pathway

    A tűzrakó területről nézve a térkövek a nyugágyakhoz, a konyhához és a terasz többi részéhez vezetnek. 

    Folytassa az alábbi 27 -et: 29.

  • 27. 29

    Vízszintes kerítés

    A meglévő cédruskerítés korszerűsítéséhez Dennis erősebb és vonzóbb paneleket vagy vízszintes léces cédruskerítés-részeket adott hozzá.

    Folytassa az alábbi 28 -ra: 29.

  • 28 29

    Alacsony fal

    Az udvar kerületén lévő alacsony fal erősíti a tájképet, és további üléseket biztosít a bulik számára. 

    Folytassa az alábbi 29 -et: 29.

  • 29. 29

    Végső pillantás

    A tompától a látványosig a többzónás udvar egységes és jól megtervezett.

    "Igyekeztünk mindent úgy működtetni, hogy a zökkenőmentesen mozoghassunk a terek között" – mondja Dennis. – És azt hiszem, megcsináltuk.

Video

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    74 + = 80