Press "Enter" to skip to content

Venezuelai Troupial

Venezuelai Troupial

A venezuelai nemzeti madár, a venezuelai troupial a legnagyobb troupial faj, és egykor egyetlen fajba kötötték a narancssárga hátú troupial és campo trupialokkal. Manapság minden madarat az Icteridae család gyönyörű és megkülönböztetett tagjaként ismernek el . Ez a részletes adatlap nagyszerű bevezetés azoknak a madaraknak, amelyek nagyon hasonlítanak az ismertebb orioleákhoz, és csodálatos trópusi fajok.

Gyors tények

  • Tudományos név : Icterus icterus
  • Általános név : Venezuelai Troupial, Turpial, Troupial, Northern Troupial, Common Troupial
  • Élettartam : ismeretlen
  • Mérete : 9-10 hüvelyk
  • Súly : 2-2,3 uncia
  • Szárnyfesztáv : 12-14 hüvelyk
  • Természetvédelmi állapot : Legkevésbé aggasztó

Venezuelai társasági azonosítás

Első pillantásra a venezuelai alakulat oriolának tűnik, és valójában szoros rokonságban állnak egymással. Ezeknek a madaraknak azonban megkülönböztető tulajdonságaik vannak, amelyek segítenek megkülönböztetni őket, és a madárászoknak, akik felismerik egyedi terepi jegyeiket, nem lesz gond a venezuelai csapatok azonosításával. Míg sok oriole-nak egyszínű színe van, a venezuelai alakulat vastag, hosszúkás, háromszög alakú számla kék-szürke alapú az alsó állcsonton. Az ék alakú farok és a terjedelmes felépítés a madár általános jizzának része, és a nemek hasonlóak, bár a hímek valamivel nagyobbak, mint a nőstények.

A fejét fekete csuklya borítja, az arcán pedig csupasz bőrű, kékesszürke szemgyűrű látható, amely a szem mögötti éles pontig terjed. A tarkó és a felső köpeny világos narancssárga színű, így a nyak körül teljes narancssárga gallér jön létre, amely ellentétes a fekete háttal. A szárnyak feketék, nagy fehér folttal, a far pedig narancssárga. A fekete csuklya lenyúlik a mellre, és szaggatott, cikcakkos vonalat képez, ahol ellentétben áll a narancssárga aljjal. Az alsó farkak halványsárga-narancssárgák. A szemek sápadtak, a lábak és a szürkék-feketék.

A fiatalkorúak hasonló jelölésekkel rendelkeznek, de halványabbak, sőt sárgásak, a tollazat fekete részei barna színűek. A fiatal madarak szembőre is tompább.

Ezeknek a madaraknak fütyülő, vergődő daluk van 2-4 hanggal vagy kifejezéssel, amelyek többször is megismételhetők szoros sorrendben. Hangosak lehetnek, különösen azokon a területeken, ahol több csapat énekel a területük védelmében.

Venezuelai törzsi élőhely és elterjedés

Ezek a trópusi madarak a buja, sűrű növényzettel rendelkező erdős élőhelyeket kedvelik, beleértve a bozótos területeket és a benőtt gyepeket, valamint a gyümölcsültetvényeket. A venezuelai csapatok jól alkalmazkodnak a töredezett élőhelyekhez és erdőszélekhez. Akár 1600 láb magasságban is láthatók, de ritkán merészkednek magasabbra. Ezek a madarak Dél -Amerikában találhatók Kolumbia északkeleti részétől Venezuela északi részéig, valamint a nagyobb karibi szigeteken, beleértve Arubát, Curacaót, Bonaire -t, Antiguát, Grenadát és Dominikát. A venezuelai csapatokat Puerto Rico -ba és a Virgin -szigetekre is bemutatták, mindkét helyen virágoznak.

Migrációs minta

Ezek a madarak nem vándorolnak, de időnként vándorolhatnak, mivel a táplálék bősége változik a különböző területeken. A Karib -térségben a venezuelai katonákat időnként el tudják pusztítani a pályáról hurrikánok és más súlyos viharok, amelyek váratlan területeken jelennek meg.

Viselkedés

A venezuelai csapatok általában magányosak, vagy párban is megtalálhatók, bár a tenyészidőszak után kis családi csoportokban csatlakoznak. Agresszíven területi jellegűek lehetnek, különösen fészkeléskor, és erőteljesen elűzik a betolakodókat a fészekből. Táplálkozáskor gyakran a földön maradnak, és lehullott gyümölcsöket keresnek, és amikor énekelnek, magas, jól látható helyen ácsorognak.

Diéta és etetés

Ezek mindenevő madarak, amelyek boldogan lakmároznak bőséges és kényelmes ételeken, beleértve a rovarokat, gyümölcsöket, nektárt, bogyókat és magvakat. Tojást és fiatal fészekaljakat is esznek, ha lehetőség nyílik rá, és kortyolhatnak a nektártáplálókból.

Fészkelés

Ezek a csapatok monogámok, és fészekkalózok, akik különböző madarak fészkeit bitorolják, ahelyett, hogy sajátjukat építenék. Bizonyos esetekben egyébként üres fészket fognak használni, de a társak más madarakat is elűznek az aktív fészkelőhelyről. Előfordulhatnak oropendolák, kaciques, kiskadees, tövismadarak vagy hasonló fajok fészkeiben, de mindegyik fészket a saját szükségleteikhez igazítják bélés hozzáadásával vagy a bejárat nagyításával.

Tojás és fiatal

A venezuelai törzstojások halvány fehéres-rózsaszínűek, a sötét végén sötétbarna, fekete vagy szürke foltos. Egy tipikus fiasításban 3-4 tojás található, és a nőstény szülő 14-16 napig inkubálja a tojásokat. Az olimpiás csibék kikelése után mindkét szülő további 21-23 napig eteti a fiatalokat, amíg a fiatalkorú madarak el nem hagyhatják a fészket, és önálló táplálkozást nem kezdhetnek.

Egy párosított venezuelai törzspár évente 2-3 fiasítást tenyészthet, és több fiasítás valószínűbb azokon a területeken, ahol ezeket a madarakat fényes tehénmadarak parazitálják.

Venezuelai törzskészlet

Mivel ezek a madarak nemzeti büszkeség és hazafiság forrása Venezuelában, erősen védettek az országban, és gyakran az avitourizmus tárgyát képezik. Egyes területeken azonban ezek a madarak orvvadászatra kerülhetnek a kedvtelésből tartott állatok kereskedelmére, ami veszélyt jelenthet a helyi populációra. Összességében ezek a madarak nem tekinthetők fenyegetettnek vagy veszélyeztetettnek.

Tippek háztáji madaraknak

Ezek a madarak készséggel keresik fel a madárbarát udvarokat, kerteket és gyümölcsösöket. A háztáji madarak vonzhatják a társakat, ha megfelelő bogyós bokrokat vagy gyümölcsfákat ültetnek táplálékforrásként, és váratlan gyümölcsöket hagynak a madarak táplálására. A mangó, a soursop, a papaya és a datolya fák a venezuelai csapatok különleges kedvencei, és meglátogathatják a nagy nektár -etetőket is, erős sügérrel.

Hogyan lehet megtalálni ezt a madarat

Ezen madarak merész színezete és még merészebb személyisége miatt nem nehéz megállapítani, hogy a madárászok megfelelő élőhelyeket keresnek -e fel a tartományukban. A vadon termő vagy termesztett gyümölcsfákkal rendelkező területeken különösen valószínű, hogy nagyszámú venezuelai csapatot fogadnak. Azok a madarak, akik nem tudják meglátogatni e madár őshonos területét, fogságban is láthatják ezeket a madarakat, mivel népszerű vendégek az állatkertekben és a madárházakban.

Venezuelai társulatok a kultúrában

Ez a merész madár Venezuela hivatalos nemzeti szimbóluma, nemcsak élénk színezete és széles körű elterjedése miatt, hanem azért is, hogy kiemelje az ország hihetetlen sokszínűségét. Több mint 1300 madarat regisztráltak Venezuelában, és ez a madárkirándulások kedvelt célpontja.

Fedezzen fel további fajokat ebben a családban

A venezuelai alakulat ismerős lehet Venezuelában és a szomszédos régiókban, de azok a madarak, akik nem rendelkeznek tapasztalattal Dél -Amerikában, jobban ismerik a különböző oriole -okat, többek között:

  • Baltimore Oriole
  • Bullock oriole

Az orioles vonzására tett lépések segíthetnek a madárászoknak még jobban megismerkedni a venezuelai csapat rokonaival, vagy megnézheti a többi madár adatlapunkat, hogy többet megtudjon kedvenc madárfajairól.

Kapcsolódó témák

  • Vad madarak

Video

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    9 + 1 =